Min opplevelse som student under Covid-19

12. mars 2020 erklærte WHO Covid-19 viruset som en pandemi. Dette preget alle, inkludert oss studenter. Fra den dagen ble alt snudd på hode, verden stoppet opp og vi sto foran en internasjonal krise. I tillegg var dette starten på en periode man måtte tilbringe mye tid hjemme, enten alene eller sammen med de man bor med uavhengig av om man ønsket det eller ei. 

For meg selv ble hverdagen preget av mye tid i sofaen foran TV-en, der man satt med et håp om at hverdagen skulle bli normal igjen. Ettersom at jeg er en sosial og rastløs person ble jeg ganske preget av å ikke kunne leve som normalt. Heldigvis for min del bor jeg med en stor familie og har mange gode venner i nærheten som gjorde at jeg kunne være noe sosial. Det med å måtte ha forelesningene på Zoom var spesielt tøft i starten. Alle taklet ikke digitale forelesninger like bra og jeg kan ærlig innrømme at jeg var en av dem. Alt rundt meg ble ofte mye mer fristende og interessant enn det som faktisk var viktig. Det var ikke bare studentene som hadde problemer med at det ble digital undervisning. Foreleserne måtte gjøre seg vant til å holde foredrag foran svarte skjermer på et zoomsystem som ingen kunne noen ting om. Motivasjonen ble ikke bedre da det ble bestemt at eksamenene skulle bli vurdert som bestått/ikke bestått. Jeg personlig begynte å droppe forelesninger på grunn av dette og tenkte hele tiden inni hodet mitt: «hva er vitsen å jobbe med skole når karakter E er like bra som karakter A». 

Ved siden av studiene har jeg en deltidsjobb på barneskole og jeg var en av de uheldige som ble permittert. Dagene mine gikk fra å være en heltidsstudent som jobbet hver dag til å ikke gjøre noe som helst. Heldigvis for min del var barneskoler noe av det første som åpnet opp og jeg var rask med å fortelle sjefen at jeg var tilgjengelig hver eneste dag. Jobb ble prioriteten og jeg begynte å skulke forelesninger. En av hovedgrunnene til å jeg begynte å skulke forelesningene var at det var mulig å se disse forelesningene i opptak. Dette var egentlig en gylden mulighet for meg som jobbet fulltid. Dessverre for min del hadde jeg gått glipp av såpass mange forelesninger og det ble derfor vanskelig å vite når man skulle starte og jeg ga fort opp. 

Høsten kom, og et nytt semester skulle begynne. Jeg gikk inn i semesteret med et stort håp om at zoomforelesninger skulle utgå og at vi kunne begynne å ha forelesninger som normalt igjen. Dessverre begynte økningen av smitten etter sommeren og vi måtte fortsette å ha zoomforelesninger. Jeg tenkte flere ganger igjennom hvordan jeg skulle takle dette semesteret. Heldigvis hadde vi fått mulighet til å dele oss inn i kohorter, altså lærlingsgrupper man kunne jobbe med gjennom semesteret. Disse kohortene var kanskje det som reddet meg. Vi leide ofte rom på skolen der vi så forelesinger sammen og gjorde relevante oppgaver knyttet til disse forelesningene. Dette hjalp noe på motivasjonen og jeg kan helt ærlig innrømme at eksamensperioden dette semesteret ikke ble så mye annerledes enn et semester uten Covid-19, dette mye på grunn av kohorten. 

Å være student under en slik pandemi har skapt på mange utfordringer, samt vært tøff og demotiverende for oss alle. På den ene siden har jeg personlig lært mindre, samt underveis mistet deler av motivasjonen av å være student. På en annen side vil jeg tørre å påstå at jeg har blitt mer selvstendig av meg. Jeg har gått fra å ikke klare takle digital undervisning i det hele tatt til å få med meg hver enkelt undervisning, samt jobbe jevnlig med oppgaver knyttet til fagene. 

Et nytt semester er i gang og det er noe demotiverende at vi også dette semesteret må begynne med zoom. Heldigvis ser vi glimter av lyset på andre siden av tunnelen og jeg har stor tro på at vi kan møtes som normalt igjen før dette semesteret tar slutt.  

Sebastian

En tanke om “Min opplevelse som student under Covid-19

  1. Veldig bra skrevet i ditt første blogginnlegg Sebastian!
    Det er veldig lett å lese teksten din, og den flyter veldig bra
    Du kan også vurdere å bruke bilder eller overskrifter i tekstene dine for å bryte opp og levendegjøre tekstene dine, enda mer.
    Bra jobba!
    Gleder meg til å lese flere innlegg fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *