Refleksjonsnotat del 1

Første del av digital markedsføring er nå over, og jeg sitter igjen med en dypere forståelse av den teknologiske og digitale utviklingen. Det har vært noe utfordrende, men for det meste bare spennende.

Arne Krokan har holdt inspirerende og engasjerende forelesninger, hvor han introduserte oss for «det kompliserte samspillet» – en kobling mellom det teknologiske, samfunn og organisasjoner. I det kompliserte samspillet ble vi introdusert for flere interessante temaer, som kunstig intelligens, 3D-printing, blokkjedeteknologien, samt mye mer. I tillegg til dette fikk han oss til å skrive et blogginnlegg som omhandlet tematikken han gikk igjennom i forelesningene. Dette gjorde at jeg lærte temaene, samt at jeg nå sitter veldig forberedt til eksamen.

Konsekvenser 
Arne Krokan lærte oss at ved en ny teknologisk mulighet, vil det alltid forekomme en trusler. Noe jeg la spesielt merke til var konsekvensene som kunne komme av kunstig intelligens og 3D printing. Kunstig intelligens på sin side er jo ganske skummelt med tanke på at de kan tenke som oss mennesker, med andre ord vil roboter overta menneskelig arbeid. Krokan forklarte først at dette ville gå utover «jobber som ikke krever utdanning», dette gjorde meg noe lettet ettersom at jeg går på skole. Men desto mer vi lærte om kunstig intelligens, desto mer forsto vi at det ikke bare var «jobber uten utdanning» den kunne overta. Med den farten verden utvikler seg i, kan kunstig intelligens overta jobber som krever utdanning i jus og medisin. Altså 7 år ++ med utdanning også skal en robot ta over for deg?? Dette er veldig skremmende å tenke på. 

Innenfor kunstig intelligens har vi en teknologi som kalles 3D-printing. Dette syns jeg var et veldig spennende tema, mye grunnet hvilken konsekvens dette kan medføre Norge. Norge, et land som er bygget av sterke norske hender skal bli erstattet av en printer. Hadde jeg lest dette før jeg digital markedsføring med Krokan hadde jeg nok ledd, men kursingen har lært meg at denne teknologien ganske raskt kommer til å bli brukt på mange arbeidsplasser.

For min egen del føler jeg ikke at det vil ha noen spesielle konsekvenser ettersom at jeg utdanner meg innenfor et marked det alltid vil være bruk for menneskelig intelligens. Jeg har også lest meg opp på at denne teknologien vil hjelpe digitale markedsførere mer enn den vil skade. På en annen side skremmer bioteknologi meg, der Krokan forklarte i kruset sitt på NTNU at innen 2030 vil halvparten av verdens kjøttforbruk kuttes ned. Dette skremmer meg ettersom at jeg er en kjøttelsker og jeg kan aldri i verden se for meg å spise insekter eller planter i stede for et saftig biffstykke. 

Oppsummering 
Alt i alt er jeg veldig fornøyd med starten på digital markedsføring. Det er virkelig et marked det er spennende å lære om og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte dette kruset. Videre ønsker jeg å si en stor takk til Arne Krokan for god undervisning og jeg gleder meg masse til å lære mer i det neste kurset vi skal ha.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *